Afscheidstournee

De Warme Winkel
do 26 nov en vr 27 nov
De Warme Winkel wil niet langer vervuilen, voortplanten en vliegen en neemt afscheid van luxe, geldingsdrang en toeren.

Afscheidstournee is het tweede deel in een serie waarin De Warme Winkel antwoorden onderzoekt op overbodigheid in deze overbevolkte wereld. 

Hoe houden we het leuk met 10 miljard mensen op deze aardkloot? Na ‘excelleren’ in ‘Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or’, onderzoekt deze voorstelling ‘ascese’ als antwoord hierop. We gaan oefenen in krimpen, in slinken, in samenballen. We gaan heel veel moeite doen voor weinig, zoeken de schoonheid in het kleine en het plezier in het verstrijken van de tijd. We bakken een show die niet vervuilt. Wat blijft er dan over en wat komt ervoor in de plaats?

Van theater naar theater reist de Warme Winkel op de fiets, met het decor en de techniek achterop. We starten in Gent en eindigen in Groningen. Expres in de winter, onder barre omstandigheden om ons aan te scherpen. Onderweg slapen we bij het publiek thuis, in het theater of buiten. Van deze tocht en ons onderzoek naar ascese maken we een documentaire, die door IDFA wordt gecopresenteerd en ook onderdeel is van de voorstelling. Een radicale poging om een klimaatneutraal toneelstuk te creëren. Dus pak je fiets naar het theater en neem je jas mee; de thermostaat gaat op nul.

‘Zo’n zoete pijn is scheiden
dat ik mij er tot de ochtend aan wil wijden’
W. Shakespeare

De voorstelling is het tweede deel van een serie waarin Vincent Rietveld van De Warme Winkel mogelijke antwoorden onderzoekt op de vraag; hoe verhoud je je als individu tot de overbevolking waar je deel van uitmaakt? En hoe kan je je wapenen tegen het besef van overtolligheid? 

Team

Concept en spel Vincent Rietveld en Rob Smorenberg Techniek Manuel Boutreur Publiciteitsbeeld Karst Janneke Rogaar

In coproductie met CAMPO en in samenwerking met IDFA