Jean van Lingen

Father Figure

Lloyds Company
vr 21 jan - za 22 jan
De hiphopzonen van vroeger zijn nu zelf vader geworden

De makers van Father father, tien jaar geleden, kijken nu anders aan tegen de vaderfiguur. Ze maken een choreografie over hetzelfde onderwerp, maar vanuit een andere invalshoek. 

Tien jaar geleden maakte Lloyd Marengo Father father. Daarin stond de rol van de vaders van de dansers centraal. Nu velen van hen zelf vader zijn, is het tijd voor een nieuwe choreografie met hetzelfde onderwerp, maar vanuit een ander perspectief: Father figure. Wat betekent hun nieuwe rol in het leven? 

Father figure is een ingetogen voorstelling over de problematische en positieve kanten van het vaderschap. Breakdancebewegingen worden tot in de kleinste details ontleed om ze effectief te kunnen inzetten. 

De originele cast (onder wie Menno van Gorp, Xisco Ribboch en Mahamadou Gassama) inspireren Father figure en leveren daar bijdragen aan. B-boys van wereldklasse gaan het podium op met muzikale duizendpoot Julio Pimentel. 

Over Lloyds Company 

Lloyd Marengo kwam als kleine jongen begin jaren tachtig in aanraking met breakdance. Die kennismaking zou zijn leven bepalen. Vanaf 1999 verbreedde hij zijn horizon als danser bij het Scapino Ballet en Conny Jansen Danst. 

In 2002 was Marengo een van de oprichters van het Hiphophuis in Rotterdam. Met French connection (2004) begon zijn carrière als choreograaf. Daarna maakte hij samen met Don’t Hit Mama twee voorstellingen met b-boys die tot de wereldtop behoren: het duet Tag en Father father. Die laatste voorstelling was de eerste van Nederlandse bodem die te zien was op de Breakin’ Convention in Londen, het bekendste festival voor hiphopdans in het theater. Daarna volgden de voorstellingen Loud!, Mind ur step (met Nabil Ouelhadj en Kader Attou) en was Lloyd choreograaf van B-boy bij Maas Theater en Dans. 

In 2019 begon hij zijn eigen Lloyds Company. Daarin gaat hij verder met de transformatie van de krachtige en snelle b-boy-danstaal in een beheerste en kwetsbare danstheatervorm. 


Gesubsidieerd door:

 

Team

choreografie en regie Lloyd Marengo dans o.a. Menno van Gorp, Xisco Ribboch, Mahamadou Gassama live muziek Julio Pimentel