foto Bart Grietens

My life in Excel

Bitter Sweet Dance / Liat Waysbort
wo 10 jan 20:15 - 21:15
Het leven vastgelegd in kille data
  • 10 jan
    20:15 - 21:15
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Een moeder hield wegens een juridisch geschil over de zorg voor haar twee kinderen haar leven twee jaar lang bij in een Excel sheet. Een werkelijkheid in hokjes; waargebeurd, maar tegelijkertijd ver weg van de realiteit van haar dagelijkse leven. Hoe verhouden deze kille data zich tot de emotionele, mentale en fysieke herinneringen? 

Choreografe Liat Waysbort staat na jaren zelf weer op het podium en reflecteert met dans en tekst op deze persoonlijke periode uit haar leven. Ze maakt de herinneringen uit die tijd – frustratie, ongeloof, gebroken dromen, maar ook kracht, vechtlust en gevoelens van absurditeit – voelbaar. Big data-specialist Dana Ganot staat naast Liat op en podium en ontleedt op ontnuchterende wijze de relatie tussen data en ons dagelijkse bestaan. 

Bitter Sweet Dance 
Bitter Sweet Dance gebruikt persoonlijke verhalen om grotere kwesties aan de orde te stellen. Verontrustende onderwerpen in de maatschappij komen aan de orde in de sterk fysieke multidisciplinaire voorstellingen. Dit leidde tot werken als Titanic en Gioia live. BSD ondermijnt clichés rond leeftijd, gender en lichamelijkheid en rekt definities van schoonheid op. 

Team

choreografie en performer Liat Waysbort performer en dataspecialist Dana Ganot tekstregie Grainne Delaney decor en licht Edwin Kolpa muziek Guido Verwer