TR Herdenkt & Viert: Dresi fu yeye

zo 30 jun 16:00 - 17:30
  • 30 jun
    16:00 - 17:30
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote Zaal

Speciaal voor ons herdenkingsweekend presenteren we een nieuwe editie van Dresi fu yeye op zondag 30 juni in de Grote zaal van Theater Rotterdam. Een programma van anderhalfuur met muziek, performances en gesprekken. 

In de zaal presenteert host Evita de Roode een speciaal Dresi fu yeye programma! We kunnen we gaan genieten van muziek door Djuwa Mroivili en James Oesi. Zij brachten onlangs een klassiek muziekalbum uit genaamd Adoration. Dichter en spoken word artiest Gershwin Bonevacia zal ook een bijdrage leveren. Daarnaast staat het ZO! Gospel Choir op het podium en spelen muziek uit hun programma Songs of Slavery & Freedom.

Verder gaat onze artistiek directeur Alida Dors in gesprek met Romana Vrede over hun persoonlijke geschiedenis en het vinden van heling in hun makerschap met betrekking op herdenken en vieren. Daarnaast is er ook gesprek met Maartje Duin, Peggy Bouva en Albertine van Lynden over het onderzoek naar hun familiegeschiedenissen op de plantage van hun voorouders en hoe die gelinkt zijn.

TR Herdenkt & Viert Keti Koti 2024
Dit programma maakt onderdeel uit van ons herdenkingsweekend op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni. Klik op de datum voor een pagina met een compleet dagoverzicht.