Het Hamiltoncomplex | 13+

HETPALEIS
wo 7 okt 20:30 - 22:10
  • 7 okt
    20:30 - 22:10
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Dertien meisjes van dertien en een bodybuilder

Meisjes van dertien, je krijgt er geen hoogte van. Soms lijken ze allemaal hetzelfde en als je ze dan alleen meemaakt, blijken ze heel iemand anders. Ze geven tegengestelde signalen door. Ze citeren, kopiëren en halen heden en verleden schaamteloos door elkaar. Niets is wat het lijkt. Ze slaan elke vorm van zekerheid onder je voeten weg.

Het Hamiltoncomplex is een fysieke, visuele, maar ook filosofische voorstelling over de momenten in het leven waarop dingen beginnen te kantelen. Fantasie en realiteit, heden en verleden, gedachten en expressies, kopieergedrag en heldendom komen samen. Gespeeld door dertien meisjes van dertien en een bodybuilder.

Regisseur en actrice Lies Pauwels speelde na haar acteursopleiding bij verschillende theatergezelschappen. Bij het Gentse Victoria was ze onder meer te zien in Übung en de geprezen trilogie van Alain Platel en Arne Sierens (Moeder en kind, Bernadetje en Allemaal indiaan). Het Hamiltoncomplex is haar eerste productie bij HETPALEIS.

Nieuwsgierig naar de dertien meisjes van dertien? Bekijk ze allemaal:

Team

Concept en regie Lies Pauwels Choreografie Lisi Estaras Decor Chloe Lamford Kostuums Johanna Trudzinski Met Anne Coopman, Luna De Boos, Bruce Eelen, Zita Fransen, Lies Genné, Robine Goedheid, Liesbeth Houtain, Julia Krekels, Aline Moponami, Ans Schoepen, Emma Van Broeckhoven, Mona Van den Bossche, Lisa Van den Houte en Stefan Gota