Dalton Jansen - To The Edge 3 / Corpo Maquina - In Between & Xayani

Track: Local Heroes
do 24 sep

Combineer de dansvoorstellingen To The Edge 3 en In Between / Xayani met 1 combi-ticket. Dalton Jansen nodigt het publiek uit om samen met hem en zijn dansers in een achtbaan van emoties te stappen en Corpo Máquina nodigt twee van hun dansers uit voor een solo. Tussen beide voorstellingen kan je in TR Schouwburg spoken word van Next Generation Speaks én CO-VID PRO: Collaborative Video Project van Grande Loge beleven.

  Combi-ticket 1
20:15-21:10 Corpo Maquina - In Between / Xayani
21:15-21:55 Next Generation Speaks & Grande Loge
22:00-22:30 Dalton Jansen - To The Edge 3
  Combi-ticket 2
20:15-20:45  Dalton Jansen - To The Edge 3
21:15-21:55 Next Generation Speaks & Grande Loge
22:00-22:50 Corpo Maquina - In Between / Xayani

Dalton Jansen: To The Edge 3

De Nederlandse choreograaf Dalton Jansen, tevens maker bij Productiehuis Theater Rotterdam, choreografeerde To The Edge 3 voor drie mannen en is zelf een van de dansers.

In To The Edge 3 ontmoeten drie mannen elkaar en al snel blijkt dat er onderling veel wrijving is. Hoe gaan ze hiermee om en zal er meer solidariteit ontstaan? Gaat iedereen mee met de groep of is het beter om je eigen pad te bewandelen, ook al is het misschien eenzaam.

Choreograaf Dalton Jansen nodigt het publiek uit om samen met hem en zijn dansers in een achtbaan van emoties te stappen. Ook onderzoekt hij verschillende posities van macht. Het zijn emoties en machtposities waar iedereen in het dagelijks leven wel eens mee te maken krijgt. Het spelen met begrippen als kwetsbaarheid, kracht, zwakte, grenzen, relaties en ruimte is kenmerkend voor Daltons werk. Steeds gaat hij de dialoog aan met zijn publiek door zeer persoonlijke maar tegelijkertijd universele en menselijke kwesties aan te pakken en in zijn choreografieën te verbeelden. To the Edge 3 is het laatste deel van een serie van 3 delen, elk deel kan los gezien worden.

Choreografie: Dalton Jansen ism dansers Dansers: Adam Khazamurdov - Giovanni Pisas - Dalton Jansen Dichter: Elten Kiene Componist: Tom van Wee Styling: Odair Pereira 

Corpo Maquina: Solo's van Shane Boers en Evangelos Biskas

Als b-boy en lid van de befaamde Hustle Kidz Crew vierde Shane Boers internationale triomfen en werd nieuwsgierig naar het theater. Evangelos Biskas volgde als experimentele hiphopper een academische dansopleiding en begon met het maken van eigen werk. In samenwerking met Corpo Máquina ontwikkelen beiden zich de komende jaren verder als choreograaf.

In between – Evangelos Biskas

Al jaren lang houdt Evangelos Biskas een dagboek bij van wat hij ’s nachts droomt. Voor In Between haalt hij stemmingen en intenties uit zijn droombeelden terug om zijn intuïtieve benadering van dans te sturen en vorm te geven. Het absurde en irrationele karakter van zijn dromen is zijn kompas.

In In Between deelt Evangelos Biskas zijn bizarre isolaties, ongecontroleerde losheid en organische flow in totale onbevangenheid en nonchalance met zijn publiek. Zijn lichaam sluit direct aan op alles wat zich in zijn binnenste of in zijn omgeving lijkt af te spelen. Hoe hij dat doet blijft onwaarschijnlijk onvoorspelbaar. Als een volleerde komiek weet hij ook zichzelf steeds te verrassen en zet hij gebrek aan houvast om in melancholie, humor en understatement. Een geweldige beweger die voor zijn publiek de optimale context danst om de ogen uit te kijken en in het hart geraakt te worden. 

choreografie en dans: Evangelos Biskas soundscape: Isaac Poels stage design: Erik van de Wijdeven 


Xayani – Shane Boers

Shane Boers is een uitzonderlijk virtuoze breakdancer, fysiek extreem begaafd en specialist in power moves. Met een reikwijdte die per definitie driedimensionaal is beweegt hij met het zelfde gemak horizontaal, verticaal, diagonaal en op zijn kop, in de lucht of in contact met de vloer. Rauw en explosief, met een voorliefde voor het dynamische en acrobatische. 

Als publiek zijn we getuige van het bijzonder openhartige en intieme gesprek dat Shane met zichzelf voert als choreograaf en danser. Als choreograaf zoekt Shane manieren om zijn snelheid te vertragen en zijn beweging te ontrafelen. In de ontregeling vindt hij onvermoede fysieke oplossingen. We zien hem de tijd nemen om van de ene actie naar de volgende te komen. En juist daartussen vindt hij de emotionaliteit van de kleine beweging. Niet langer kiest hij voor wat mooi is, maar voor wat goed voelt. Zo creëert hij ook voor ons de ruimte om onze eigen fysieke kwetsbaarheid te voelen en te beseffen dat de dialoog met jezelf en uitzoeken hoe iets precies in elkaar zit altijd nieuwe inzichten brengt.

choreografie en dans: Shane Boers

Track: Local Heroes

Met een combi-ticket kan je tevens de volgende onderdelen binnen de Local Heroes Track beleven:

  • Next Generation Speaks

Next Generation Speaks (NGS) is een project van Roots en Routes in samenwerking met Woorden Worden Zinnen, Urban Woorden (België), Brouhaha International (UK), Word N Sound Poetry and Live Music Series(Afrika) en Youth Speaks (VS). NGS daagt jonge spoken-word artiesten uit om hun stem te ontwikkelen en te presenteren. NGS richt zich niet in eerste instantie op spoken worden louters als kunstvorm, maar als een middel om jongeren te betrekken bij maatschappelijke debatten, poëzie en de verhalen van jongeren zelf naar voren te halen.

  • CO-VID PRO (exclusieve preview): Collaborative Video Project (Doorlopend gehele avond)

CO-VID PRO is een Collaborative Video Project van Tjon Rockon's performance genootschap Grande Loge. Het project is een vervolg op de voorstelling Ma Pang Pang en is begonnen om artiesten in de Corona-tijd aan elkaar te verbinden en werk te geven. De Loge wordt zo een digitale ontmoetingsplek voor videokunstenaars, performers, regisseurs en andere makers, als er geen of weinig fysiek contact mag zijn. CO-VID PRO is een geleide 'carte blanche' met een aantal vaste ingrediënten en voorwaarden, die hebben gediend om snelle focus te krijgen. Fashion is van Isabell Schulz. De muziek is van Joost Maaskant en de film locatie is bij Atelier Van Lieshout. De video's duren tussen 1 en 3 minuten. De eerste serie bestaat uit 10 items met o.a. Vilain & Gai, Fransje Calf en Sarah Blok.  

Master of Rituals Tjon Rockon Master of Contemplation Hajo Doorn (aka de Toekan) Master of Bass Joost Maaskant Master of Style Isabell Schulz Masters of Film Vilain & Gai, Fransje Calf, Sarah Blok Special Thanks Master Davids Danoss & Master Omar Breedveld

Track

Theater Rotterdam neemt je mee op een onbekend spoor, waarbij elke ruimte een podium kan zijn. Met de serie Tracks nodigen we je uit om je op een andere manier te verhouden tot ons gebouw en zalen. Een Track bestaat uit verschillende onderdelen die op elkaar aansluiten in thema of genre.