Sjoerd Derine

ISHterious

ISH
wo 8 sep 20:15 - 21:15
  • 8 sep
    20:15 - 21:15
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

ISHterious is een spetterende voorstelling door vier unieke hiphopdansers. 

Begeleid door de strakke beats van Deejay Irie, ontmoeten Dietrich Pott, Lucinda Wessels, Gino Jagessar en Yordana Rodriquez elkaar op het toneel om het afgelopen anderhalve jaar van zich af te dansen. Samen tasten zij de grenzen van hun fysieke kunnen af, met volop ruimte voor improvisatie. 

Marco Gerris
Marco Gerris is choreograaf, regisseur en artistiek leider van ISH Dance Collective. De van origine Filipijnse Gerris groeide op in Antwerpen en trok eind jaren ’90 naar Amsterdam, waar hij als danser, skater en acteur carrière. Daar richtte hij in 2000 richtte ISH Dance Collective op. Gerris ontving in 2020 de prestigeuze Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs voor zijn bijzondere en langdurige inzet voor cultuur.

ISH Dance Collective 
ISH Dance Collective is een internationaal gerenommeerd dansgezelschap met voorstellingen waarin eigentijdse disciplines als hiphop dans, skating, freerunning en BMX centraal staan. Met een combinatie van rauwe energie en subtiele sierlijkheid presenteert ISH producties die het traditionele beeld dansvoorstellingen op z’n kop zetten. Geïnspireerd door choreografieën die verstopt zitten in de stad, maakt ISH de poëzie van de straat zichtbaar op het toneel, uitgevoerd door een collectief van eigenzinnige, unieke performers.  

International Dance League
ISHterious is onderdeel van International Dance League, het nieuwe, grensverleggende dansfestival in Theater Rotterdam waar de werelden van hiphop, streetdance en theater samenkomen. Tijdens International Dance League komen de beste urban dansers en performers uit Europa naar Rotterdam om tegen elkaar te strijden in spectaculaire theatershows met battles. Klik hier voor meer informatie.

Team

concept Marco Gerris regie Dietrich Pott performers Gino Jagessar, Dietrich Pott, Yordana Rodriquez, Irie Weergang Bove, Lucinda Wessels techniek Jan-Willem Crul muziek Irie Weergang Bove productie Elisia da Silva Martins Peças producent ISH Dance Collective