Je bent jong en je wilt wat

Iedereen tot en met 30 jaar kan voor 10 euro naar Theater Rotterdam. Dat geldt voor de gehele programmering, behalve de familievoorstellingen. Best een goede deal toch? Hoewel je dus naar heel veel voorstellingen kunt gaan voor 10 euro, hebben wij vast een speciale selectie gemaakt. 

 • Angry young men

  Wat we doen
  wo 7 sep
  -
  do 8 sep

  In een spannende combinatie van rap en theater voeren twee jongens een aangrijpend gesprek met hun moeders. De ene jongen zit vast. De ander is dood. Samen proberen ze uit te vinden of hun levens anders hadden kunnen lopen. En wie had het dan anders moeten doen?

 • Songs for no one

  Nastaran Razawi Khorasani
  do 15 sep

  Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani neemt je in Songs for no one mee in de onzichtbare levens van een jongen en een meisje, wonend in de Islamitische dictatuur van Iran. Op basis van telefoongesprekken maakt Nastaran een beeldende solo performance vol duetten, dialogen, gedichten en songs. Met de stemmen van de twee kinderen in de oeroude Perzische taal is Songs for no one een portret van een verborgen samenleving en wordt getoond wat doorgaans onzichtbaar blijft. Nastaran won met deze voorstelling de BNG Bank Theaterprijs 2021 voor de beste voorstelling van het seizoen van theatermakers onder de 35 jaar.

 • On All Things Earth

  Nineties Productions
  do 22 sep

  On All Things Earth is een beeldend concert over hoe de mens zichzelf ziet ten opzichte van de wereld om haar heen. Hoe om te gaan met de onherroepelijke schade die de aarde heeft opgelopen en hoe die te beperken, behoren tot de grote vragen van onze tijd.

 • SIXTH

  Priscilla Vaudelle / Frascati Producties / Lost Project
  za 15 okt

  In een theatrale podcast - live voor publiek - maken wij kennis met drie hosts. Ze praten over hét nieuws waar íedereen een mening over heeft: de verdwijning van Sixth. 

 • De Bananengeneratie

  Toneelgroep Oostpool
  za 22 okt

  Regisseur Char Li Chung brengt het boek De Bananengeneratie van Pete Wu naar het theater. Met vijf getalenteerde acteurs in de hoofdrol maakt Chung met De Bananengeneratie een theatrale vertelling aan de hand van even herkenbare als urgente persoonlijke verhalen. 

 • Saman Amini's Integratieplan

  Black Sheep Can Fly
  wo 9 nov
  -
  do 10 nov

  Na de veelgeprezen voorstellingen A Seat at The Table (★★★★★), Samenloop van Omstandigheden (★★★★★) en Nobody Home (★★★★) is theatermaker, performer en muzikant Saman Amini terug met zijn eerste cabaretsolo. In Saman Amini’s Integratieplan zet hij op hilarische, intieme en met vlagen pijnlijke wijze uiteen hoe we omgaan met elkaar in deze multiculturele samenleving. 

 • Yy

  De Poezieboys
  vr 11 nov
  -
  za 12 nov

  WELKOM BIJ Yy!
  He Oe? Er staat toch Yy?
  Ja, maar je zegt Oe.
  Hoezo dan??
  ‘Y’ is de letter ‘Oe’ in het Russisch.
  O. Is het dan ook Termopoelee?
  Nee.
  Nee?
  Naja... WELKOM!
  WELKOM BIJ Yy!

 • Oroonoko

  De Nieuwkomers / UMA
  vr 25 nov

  Oroonoko is een jonge Ghanese prins die kampt met een bloedend hart - zijn geliefde Imoinda is vermoord, denkt hij. Door een list wordt de prins gevangen en vastgeketend op een WIC schip, waar hij zijn desastreuze toekomst, als tot slaaf gemaakte, tegemoet treedt. Wat volgt is een onverwachte hereniging tussen geliefden, onverwachte vriendschappen in het Surinaamse oerwoud en een opstand tegen het menselijk lot.

 • Emma Watson - The Play

  Frascati Producties / Caro Derkx
  za 3 dec
 • Fortune

  Club Guy & Roni / Navdhara India Dance Theatre / Slagwerk Den Haag
  do 8 dec

  In de dansvoorstelling Fortune gaat Club Guy & Roni samen met het Indiase Navdhara India Dance Theatre en Slagwerk Den Haag op zoek naar wat ons gelukkig maakt. 

 • Eros

  Schweigman& / DOX
  wo 14 dec
  -
  do 15 dec

  Elk mens is sensueel. Oud, jong, dik of dun, man, vrouw of non-binair: we hebben allemaal een lijf vol energie en sensaties. Maar schaamte en twijfels kleuren vaak de blik op ons lichaam. Ben ik gezond, zie ik er goed uit? Terwijl er zo veel meer is. Ons lichaam is waanzinnig! Krachtig, fascinerend, sensationeel. Laten we dat in haar volledigheid omarmen.

 • Atropa

  Theater Utrecht / Toneelhuis / Orkater / Naomi Velissariou
  vr 16 dec

  In Atropa worden de taboes van een generatie die gekenmerkt wordt door haar zucht naar emancipatie, bezongen in een taal die zij het best verstaat: die van pompende beats en messcherpe poetry. 

 • Borboletas

  De Nieuwkomers / Gery Mendes
  wo 11 jan
  -
  do 12 jan

  Een vader en een zoon. Allebei hebben ze herinneringen. De mooie plaatjes staan op het netvlies, maar daarachter, dieper in het lijf, verder in de achterkamers van het geheugen liggen de weggedrukte beelden.

 • Try Not To Know What You Know

  Merel Severs
  vr 10 feb

  Vechtfilms met Jean Claude van Damme, Bruce Lee of Sylvester Stallone. Eenlingen die de wereld met spierkracht, strijdlust en klappen een veiligere plek maakten. Wie wilde vroeger niet zo’n held zijn?

 • Ode to a Love Lost

  Toneelhuis / Benjamin Abel Meirhaeghe
  wo 15 feb

  Na de operateske voorstellingen A Revue en Madrigals, waarin Benjamin Abel Meirhaeghe afreist door de zwarte gaten van de toekomst en het verleden, creëert hij nu zijn eerste voorstelling als vaste maker onder de vlag van Toneelhuis. Zijn werk daagt het klassieke repertoire uit: dansers worden zangers, zangers worden dansers. Meirhaeghe vraagt een onbeschaamde toegang tot grote emoties terwijl hij het plezier aan de half-kundigen schenkt, hij streeft daarbij naar een andere soort virtuositeit. 

 • Reaspora | 12+

  DOX / Anne-Fay Kops
  do 23 feb

  Verhalen over slavernij stromen door je bloed, maar zijn nooit verteld door je familie. Hoe ontdek je je familieverleden als de Nederlandse geschiedenisboeken maar een kant van het verhaal vertellen? Wat mag je met gemixt bloed wel en niet als je profiteert van wit privilege? Zangeres Anne-Fay Kops en filmmaker Felix Kops volgen de voetsporen van hun familie en voorouders de hele wereld rond en maken een voorstelling vol vraagtekens met songs, dans en visuals.

 • Antropoceen, de musical

  Club Gewalt
  wo 1 mrt
  -
  do 2 mrt

  Club Gewalt goes musical. Waarom? Omdat het nodig is. De groep maakt theater met liedjes en dansjes over een pijnlijke en complexe werkelijkheid.

 • D̶A̶R̶K̶MATTER

  Cherish Menzo
  vr 3 mrt
  -
  za 4 mrt

  D̶A̶R̶K̶MATTER creëert in een futuristisch universum met krachtige danstaal een utopische vrije ruimte waarin het lichaam bevrijd wordt van bestaande referenties.

 • Dance me to the End of Love

  Frascati / Floor Houwink ten Cate
  wo 10 mei

  Dance Me to the End of Love is een muzikaal scheidingsritueel waarin geliefden hun gedeelde en eigen leven(s) vieren en hun break up(s) bewenen, en omgekeerd, met hun naasten als corps de ballet.