Je bent jong en je wilt wat

Iedereen tot en met 30 jaar kan voor 10 euro naar Theater Rotterdam. Dat geldt voor de gehele programmering, behalve de familievoorstellingen. Best een goede deal toch? Hoewel je dus naar heel veel voorstellingen kunt gaan voor 10 euro, hebben wij vast een speciale selectie gemaakt. 

 • Antropoceen, de musical

  Club Gewalt
  wo 1 mrt
  en
  do 2 mrt

  Club Gewalt goes musical. Waarom? Omdat het nodig is. De groep maakt theater met liedjes en dansjes over een pijnlijke en complexe werkelijkheid.

 • Reaspora | 16+

  DOX / Anne-Fay Kops
  do 23 feb

  Verhalen over slavernij stromen door je bloed, maar zijn nooit verteld door je familie. Hoe ontdek je je familieverleden als de Nederlandse geschiedenisboeken maar een kant van het verhaal vertellen? Wat mag je met gemixt bloed wel en niet als je profiteert van wit privilege? Zangeres Anne-Fay Kops en filmmaker Felix Kops volgen de voetsporen van hun familie en voorouders de hele wereld rond en maken een voorstelling vol vraagtekens met songs, dans en visuals.

 • Ode to a Love Lost

  Toneelhuis / Benjamin Abel Meirhaeghe
  wo 15 feb

  Na de operateske voorstellingen A Revue en Madrigals, waarin Benjamin Abel Meirhaeghe afreist door de zwarte gaten van de toekomst en het verleden, creëert hij nu zijn eerste voorstelling als vaste maker onder de vlag van Toneelhuis. Zijn werk daagt het klassieke repertoire uit: dansers worden zangers, zangers worden dansers. Meirhaeghe vraagt een onbeschaamde toegang tot grote emoties terwijl hij het plezier aan de half-kundigen schenkt, hij streeft daarbij naar een andere soort virtuositeit. 

 • Try Not To Know What You Know

  Merel Severs
  vr 10 feb

  Vechtfilms met Jean Claude van Damme, Bruce Lee of Sylvester Stallone. Eenlingen die de wereld met spierkracht, strijdlust en klappen een veiligere plek maakten. Wie wilde vroeger niet zo’n held zijn? 

 • Borboletas

  Gery Mendes
  wo 11 jan
  en
  do 12 jan

  Vlindertje vlindertje.
  Leef in het hier en nu een overwinninkje.
  Sterf vandaag reïncarneer ooit vind ik je.
  Bind ik je vast op mijn rug en dan klimmen we

 • Atropa

  Theater Utrecht / Toneelhuis / Orkater / Naomi Velissariou / Floor Houwink ten Cate
  vr 16 dec

  "De paradox der vrede is dat ze veroverd moet worden.
  Met geweld."

  - Tom Lanoye

 • Eros

  Schweigman& / DOX
  wo 14 dec
  en
  do 15 dec

  Celebrate the body: Schweigman& en DOX vieren het vrouwenlichaam*. In Eros gaan zes vrouwen op zoek naar de kracht en het plezier van hun sensualiteit. In een eigentijds ritueel gaan de remmen los en wordt vrouwelijkheid in al haar facetten gevierd.

 • Fortune

  Club Guy & Roni / Navdhara India Dance Theatre / Slagwerk Den Haag
  do 8 dec

  Hoe vinden we zingeving wanneer niets voor eeuwig is? Waar vinden we geluk als gelukkig zijn ook maar een momentopname is? Hoe leven we in het hier en nu als de volgende uitdaging al om de hoek staat? Vanuit een fascinatie met deze ‘impermanence’, de vergankelijke aard van de natuur waarbij nooit iets vaststaat of ooit af is, is de dansvoorstelling Fortune ontstaan. 

 • Emma Watson - The Play

  Frascati Producties / Caro Derkx
  za 3 dec
van 3