Language no problem

Whether you’re an expat, an international student or a native Dutchman with a love of foreign theatre: we have good news! Theater Rotterdam puts on performances for non-Dutch speakers right in the centre of Rotterdam. Our program includes a lot of (dance) performances as well as plays in English, with subtitles or without any speech. Feel free to browse through our selection.

 • Joy Enjoy Joy

  WArd/waRD - Ann Van den Broek
  do 8 sep

  In Joy Enjoy Joy onderzoekt choreografe Ann Van den Broek een andere afslag. De donkere en zware kant krijgt een lichter randje. Om te belanden in een melancholische stemming van aangename, maar voorbije herinneringen. 

  • do 8 sep 20:30 - 21:55
   TR Schouwburg, Rotterdam
   Grote Zaal
   Voeg toe +
  • za 19 feb 20:00 - 21:25
   Geweest
  • zo 20 feb 16:00 - 17:25
   Geweest
  • do 8 sep 20:30 - 21:55
   TR Schouwburg, Rotterdam
   Grote Zaal
   Voeg toe +
  • za 19 feb 20:00 - 21:25
   Geweest
  • zo 20 feb 16:00 - 17:25
   Geweest
 • Contemporary dance 2.0

  Hofesh Shechter Company
  wo 14 sep

  Contemporary Dance 2.0 unleashes the intensity of Shechter's signature ensemble work combined with an eclectic sound-score with euphoric feel and throbbing beats. In a work that is dipped in ironic references to pop culture and making a playful take on Shechter's own art form, in Contemporary Dance 2.0 only one thing is certain, the dancers do it their way. 

  Inspired by the original production created for GöteborgsOperans Danskompani in 2019 Contemporary Dance 2.0 is re-imagined by Shechter II, the very best of the next generation of world-class performers aged 18-25.

 • The Sheep Song

  FC Bergman / Toneelhuis
  za 17 sep
  -
  zo 18 sep

  Een moderne parabel over de angst voor en aantrekkingskracht van verandering in een mensenleven. De tragedie van de mens als fundamenteel veranderend wezen.

 • On All Things Earth

  Nineties Productions
  do 22 sep

  On All Things Earth is een beeldend concert over hoe de mens zichzelf ziet ten opzichte van de wereld om haar heen. Hoe om te gaan met de onherroepelijke schade die de aarde heeft opgelopen en hoe die te beperken, behoren tot de grote vragen van onze tijd.

 • The Dancing Public

  Mette Ingvartsen
  wo 5 okt
  -
  do 6 okt

  Dansmanie: een collectieve extatische uitbarsting van onophoudelijk dansen en oncontroleerbaar bewegen. Met schokken en stuiptrekkingen en tot de uitputting erop volgt. 

 • DansClick 24

  Korzo Producties
  wo 19 okt

  Met LÍX (het getal ‘zes’ in het Somalisch) brengt X_YUSUF_BOSS een ode aan de mens die zich niet altijd heel voelt, maar wel heel wil zijn. 

 • The Goldberg Variations, BWV 988

  Rosas
  do 20 okt

  De Goldbergvariaties behoren tot het late werk van Bach, waarin de componist de mogelijkheden van muzikale thema’s tot het uiterste exploreerde in een spel van variaties, canons en fuga’s. 

 • Mystery Sonatas / For Rosa

  Rosas
  za 22 okt

  Muziek en geometrie hebben altijd een centrale rol gespeeld in het werk van Anne Teresa De Keersmaeker. In Mystery Sonatas / For Rosa worden deze elementen met elkaar verbonden door een symbool: de roos. 

 • Decypher

  The Ruggeds
  wo 26 okt

  Het Eindhovense Breakdance collectief The Ruggeds is terug in de theaters. In ​”Decypher” ontcijferen vier dansers in hun eigen hoofdstuk, allemaal de betekenis achter een getal. Waar de groep doorgaans met grote getallen op het podium staat, kiezen ze in hun vierde theaterproductie voor een intiemere setting. 

 • DANSLOKAAL 10

  Conny Janssen Danst
  za 5 nov
  -
  zo 6 nov

  ‘DANSLOKAAL’ is het jaarlijkse talentontwikkelingsproject van Conny Janssen Danst, waarbij talentvolle makers uitgenodigd worden om nieuw werk te ontwikkelen met de dansers van het Rotterdamse gezelschap. Artistiek leider Conny Janssen, een van de meest toonaangevende choreografen in Nederland, selecteert elke editie in samenwerking met Dansateliers en Korzo een bijzondere verscheidenheid aan talent.

 • ONE SONG: Histoire(s) du Théâtre IV

  Miet Warlop / NTGent / Irene Wool vzw
  do 10 nov

  Histoire(s) du Théâtre IV : ONE SONG speelt zich af in het unieke universum van Warlop, waar een groep performers de arena betreedt voor een betoverend ritueel over afscheid, leven en dood, hoop en wedergeboorte. 

 • Balanchine / Van Manen / Arqués

  Het Nationale Ballet
  za 19 nov

  "See the music, hear the dance." Deze gevleugelde woorden van George Balanchine, de grootste choreograaf van de twintigste eeuw, komen meesterlijk tot uiting in Balanchine / Van Manen / Arqués. Drie topchoreografen van uiteenlopende generaties laten zien hoe zij muziek als het ware ‘zichtbaar’ maken. Naast bekende meesterwerken van Balanchine en Hans van Manen bevat dit bijzondere tourneeprogramma een recente creatie van de succesvolle jonge choreograaf Juanjo Arqués.

 • Knock-Out

  Jakop Ahlbom Company / ISH Dance Collective / DeLaMar Theater
  wo 23 nov
  -
  do 24 nov

  Deze ode aan de actiefilm was een absolute hit in 2021 en is nu in terug in het theater en dit keer door het hele land te zien! 

 • True Life

  Kalpanarts
  wo 23 nov

  “Voor wat is geboren, is de dood zeker, en voor de doden is de geboorte zeker. Dus treur niet om iets dat onvermijdelijk is.” – Bhagavad Gita (invloedrijk Hindoe geschrift)

 • TREMBLE

  Andreas Hannes
  do 24 nov

  Huppelen brengt je terug bij je kindertijd. Chorograaf Andres Hannes maakt er een complete voorstelling mee, met ruimtelijke patronen en complexe ritmes. 

 • Casablanca

  Scapino Ballet Rotterdam
  wo 30 nov
  -
  zo 4 dec

  Choreograaf Ed Wubbe gaat uit van de beroemde film om een verhaal te vertellen over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld. Met uiteenlopende dansvormen, circus en muziek. 

 • Avatāra | 14+

  Duda Paiva & Shailesh Bahoran
  do 1 dec
 • Family Honour

  Spoken Movement / Kwame Asafo-Adjei / Saddlers' Well
  wo 7 dec
  -
  do 8 dec

  Through a brilliantly unique meeting of hip hop and theatre, Family Honour asks how far one would go to uphold family expectations and whether it’s truly honourable to do so or just another traditional taboo?

 • Fortune

  Club Guy & Roni / Navdhara India Dance Theatre / Slagwerk Den Haag
  do 8 dec

  In de dansvoorstelling Fortune gaat Club Guy & Roni samen met het Indiase Navdhara India Dance Theatre en Slagwerk Den Haag op zoek naar wat ons gelukkig maakt. 

 • Eros

  Schweigman& / DOX
  wo 14 dec
  -
  do 15 dec

  Elk mens is sensueel. Oud, jong, dik of dun, man, vrouw of non-binair: we hebben allemaal een lijf vol energie en sensaties. Maar schaamte en twijfels kleuren vaak de blik op ons lichaam. Ben ik gezond, zie ik er goed uit? Terwijl er zo veel meer is. Ons lichaam is waanzinnig! Krachtig, fascinerend, sensationeel. Laten we dat in haar volledigheid omarmen.