© Willem de Kam

Primisi

Theater Rotterdam: Alida Dors
wo 9 nov - do 12 jan
Het verlangen om lief te hebben

Durven we toe te geven aan ons verlangen om lief te hebben? Staan we onszelf toe om liefde te ontvangen? En hoe zou de wereld eruitzien als liefde zou regeren?

Met negen vrouwelijke dansers zoekt Alida Dors naar antwoorden op deze vragen in Primisi, Surinaams voor “toestemming”. Zij gebruikt Hiphop, Krump en Vogue om de kracht van het collectief te tonen. Een touwlandschap ontworpen door Ludmilla Rodrigues verdeelt de ruimte in patronen waarbinnen de dansers zoeken naar vormen van liefdevol samenzijn. Geïnspireerd door het werk van Black feminist thinker bell hooks, daagt Primisi je uit om vastgeklonken definities en een cynisch idee van de liefde los te laten. Bereid je voor op een feest van liefdevolle transformatie.

Over Alida Dors
Alida Dors, artistiek directeur van Theater Rotterdam, is een van de pioniers van de hiphopdans in Nederland. Zij maakt avontuurlijke interdisciplinaire dance chronicles met invloeden uit hiphop en moderne dans – eigentijdse en geëngageerde voorstellingen, urgent en relevant. Lees verder

 

Team

concept en choreografie Alida Dors decorontwerp Ludmilla Rodrigues compositie Simone Giacomini repetitor/assistent choreografie Nicole Geertruida dramaturgie Eylül Akinci dans Fiona Dekkers, Dayna Martinez Morales, Sophie Prins, Vainergill Thurnim e.a.