UR

Theater Rotterdam: URLAND
do 17 nov 20:00
"Waarom maken we eigenlijk kunst?"
  • 17 nov
    20:00
    TR William Boothlaan, Rotterdam
    TR William Boothlaan, Zaal

Performancecollectief URLAND gaat in UR terug naar de Ursprung, de oorsprong, het aller begin. Wat is onze beweegreden om te scheppen? Wat is de reden om te bewegen. Wat is het geheim van de kunst? URLAND doet een poging het Oer-Ene te ontrafelen. Wat ligt er onder de oppervlakte van de mens? Wat maakt ons mens?

URLAND botst met zichzelf, met de wereld, met verwachtingen en interpretatie, met Nietzsche, met traditie, met de Lege Ruimte, en uiteindelijk dus met de kunst. URLAND ziet het theater als de oervorm en tegelijkertijd als de kunst van de toekomst.

DAAR STAAN WE DUS WEER VOOR EIGEN PAROCHIE KUNST TE PROPAGEREN! DE MARS DER BESCHAVING! Aaaaaaa! WIJ ZIJN DE BARBAREN, WIJ ZIJN HET CYNISCHE EUROPA, VERLICHTING, CONTRA-VERLICHTING BLABLAbla!

We willen UR, we willen radicaliteit, we willen verhalen, we willen een ritueel. Terug naar het nulpunt. Harakiri!

Team

Concept en spel Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong en Jimi Zoet Productie URLAND Coproductie Theater Rotterdam Kostuum Kostuumatelier Theater Rotterdam (Erik Bosman en Karin van der Leeuw) Techniek Denzo Theaterthechniek (André Goos, Jorg Schellekens) en Mark Kievit Grafisch ontwerp Ruben Verkuylen Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten en Gemeente Rotterdam
Bijzondere dank aan Florian Hellwig, Elsemarijn Bruijs