Track: R.I.O.T.

Theater Rotterdam: Alida Dors
di 30 aug - zo 4 sep
Get ready to R.I.O.T.

Drie jaar geleden inspireerden onderdrukte stemmen en wereldwijde onrust Alida Dors tot het maken van een nieuwe dance chronicle: R.I.O.T. (Ready In Order To). De voorstelling werd gemaakt tijdens uitdagende omstandigheden, uitgesteld, aangepast naar een unieke livestream die deels buiten zou plaatsvinden en opnieuw uitgesteld door corona. In september gaan we R.I.O.T. in trackvorm presenteren.

De route start op Schouwburgplein met een interactief werk van Bambi van Balen. Khadija El Kharraz Alami (maker Productiehuis Theater Rotterdam) en de dansfilm van regisseur Hesdy Lonwijk geven beiden hun interpretatie op de thematiek van R.I.O.T..

Track: R.I.O.T. onderzoekt de mechanismen van een opstand. Hoe individuen vastlopen in het systeem. Hoe de stem van de eenling aan kracht wint dankzij een groep. Hoe sisterhood en broederschap kunnen ontstaan in tijden van toenemende polarisatie. Maar bovenal: de transformatieve kracht van hoop, die vleugels geeft en richting geeft aan de toekomst.

Tracks
Theater Rotterdam neemt je mee op een onbekend spoor, een theatrale route waarbij elke ruimte een podium kan zijn. Met de serie Tracks nodigen we je uit om je op een andere manier te verhouden tot ons gebouw en zalen. Een Track bestaat uit verschillende onderdelen die op elkaar aansluiten in thema of genre.