Track openingsweek

Theater Rotterdam makers
wo 2 sep - zo 6 sep

Tijdens de openingstrack wordt het publiek meegevoerd door het onherkenbaar gemaakte Theater Rotterdam locatie Schouwburg. Samen met de TR makers wordt er een uniek programma gecreëerd met dans, performance, theater en installaties.

Tijdens de Openingstrack in eindregie van Alida Dors, mag het publiek voor het eerst een kijkje nemen in TR Schouwburg in transformatie. Het gebouw wordt zowel van binnen als buiten omgevormd tot een groot canvas waarop lokale graffiti artiesten aan de slag gaan. Publiek loopt in vaste routes door alle ruimtes en laat zich meevoeren door de meerstemmigheid van de TR makers. Met performances van Boogaerdt/VanderSchoot, URLAND, Davy Pieters, Tjon Rockon - Grand Loge, Dalton Jansen, Timo Tembuyser & Hélène Vrijdag, Ann Van den Broek e.a. En fotografie van Paul Martens.

“Ineens is alles anders en leven we op fysieke afstand van de ander. In deze nieuwe realiteit onderzoeken wij hoe onze zintuigen en onze onderlinge verbondenheid ons kunnen helpen in het proces van transformatie waarin we ons als mens bevinden.”, - Boogaerdt/VanderSchoot

Alleen deze week exclusief te zien!

De Openingstrack, gecureerd door Alida Dors, is onderdeel van ACT: Art, Climate, Transition, een Europees samenwerkingsproject rond ecologie, klimaatverandering en sociale transitie. In een tijd van klimaatdegradatie, pandemieën, massale uitsterving en toenemende ongelijkheid bundelen we onze krachten in een project over hoop, waarbij we brede perspectieven verbinden met specifieke, gelokaliseerde mogelijkheden die we uitnodigen of eisen.

Tracks

Theater Rotterdam neemt je mee op een onbekend spoor, waarbij elke ruimte een podium kan zijn. Met de serie Tracks nodigen we je uit om je op een andere manier te verhouden tot ons gebouw en zalen. Een Track bestaat uit verschillende onderdelen die op elkaar aansluiten in thema of genre. 

Let op: De openingstrack is een looproute waarbij tijdens sommige onderdelen een stroboscoop wordt gebruikt.