Midden in de maatschappij

Voorstellingen die actuele, maatschappelijke thema’s en vraagstukken behandelen. Wat zijn de uitdagingen van deze tijd, en waar liggen er kansen? Hoe kunnen we samen leven en samen doen?

 • Jihad van Liefde

  Meervaart
  wo 29 mrt
  -
  do 30 mrt

  Met Mohammed Azaay & het Amsterdams Andalusisch Orkest

 • Yara's wedding

  NITE / Schauspiel Hannover / Asko Schonberg Ensemble / Slagwerk Den Haag
  di 28 mrt
  -
  do 30 mrt

  Durven we onze vooroordelen écht te bevragen? Of zijn we daar te politiek correct voor geworden? Hoe gaan we vooruit zonder elkaar kwijt te raken? 

 • Lady Chatterley's Lover

  De Warme Winkel
  wo 14 dec
  en
  do 15 dec

  Florian Myjer en Janneke Remmers  gaan de dans aan met de opwindende schandaalroman Lady Chatterley’s Lover.

 • Eros

  Schweigman& / DOX
  wo 14 dec
  en
  do 15 dec

  Celebrate the body: Schweigman& en DOX vieren het vrouwenlichaam*. In Eros gaan zes vrouwen op zoek naar de kracht en het plezier van hun sensualiteit. In een eigentijds ritueel gaan de remmen los en wordt vrouwelijkheid in al haar facetten gevierd.

 • Saman Amini's Integratieplan

  Black Sheep Can Fly
  wo 9 nov
  en
  do 10 nov

  Na de veelgeprezen voorstellingen ‘A Seat at The Table’ (★★★★★) en ‘Nobody Home’ (★★★★) is theatermaker, acteur en muzikant Saman Amini terug met zijn eerste cabaretsolo. In ‘Saman Amini’s Integratieplan’ zet hij op hilarische en intieme manier uiteen hoe we omgaan met elkaar in deze multiculturele samenleving. De cabaretshow is op 9 en 10 november in Theater Rotterdam Schouwburg.

 • De eeuw van mijn moeder

  Het Nationale Theater
  vr 14 okt
  -
  zo 16 okt

  De eeuw van mijn moeder is een indrukwekkend familieverhaal over de migratie van Nederlands-Indië naar Nederland. Regisseur Eric de Vroedt schreef deze bejubelde marathonvoorstelling als ode aan zijn eigen moeder. Een persoonlijke en tegelijkertijd universele vertelling over migratie, emancipatie, familierelaties, liefde en leven. 

 • Angry young men

  Wat we doen
  wo 7 sep
  en
  do 8 sep

  WAT WE DOEN maakte samen met hiphopartiest Winne een vlijmscherpe voorstelling met hiphop over jongens die opgroeien in een wereld waar ze hun plek niet kunnen vinden. Jongens die dromen van geld en aanzien. Jongens die altijd hun dekking hoog hebben.

 • D̶A̶R̶K̶MATTER

  Cherish Menzo
  zo 28 aug
  -
  di 28 mrt

  Body can you become hypothetical, a galaxy, in full gear acceleration, a liquid star monster, failing to die? - Cherish Menzo

 • Flemish Primitives

  Chokri Ben Chikha & Action Zoo Humain
  vr 1 apr
  en
  wo 28 sep

  Flemish Primitives schijnt een nieuw licht op de maakbaarheid van succes. In de spectaculaire talentenjacht “Wie wordt de Vlaamse Meester van morgen?” ondergaan zes jonge Vlamingen een reeks steeds absurdere experimenten. Alle zes willen ze succesvol zijn. 

van 2