Midden in de maatschappij

Voorstellingen die actuele, maatschappelijke thema’s en vraagstukken behandelen. Wat zijn de uitdagingen van deze tijd, en waar liggen er kansen? Hoe kunnen we samen leven en samen doen?

 • Hoe ik talent voor het leven kreeg

  Wat we doen
  di 8 feb

  Rodaan al Galidi schreef over de 9 jaar die hij in een azc zat het veelgeprezen boek Hoe ik talent voor het leven kreeg. Een indringend en humoristisch verhaal over Semmier Kariem, die asiel aanvraagt in Nederland. Semmier droomt van een nieuw leven, maar het azc wordt voor hem een bijna magisch dorp waar hij eindeloos wacht.

 • Verzwegen Geschiedenis

  Het Zuidelijk Toneel i.s.m. The Black Archives, Top Notch en De Correspondent
  zo 27 feb

  Een eclectische avond, theatraal en muzikaal, die morrelt aan onze westerse overtuigingen. Tegengif tegen de angst voor de Ander.

 • SHOW ME THE MONEY

  Sadettin K
  vr 4 mrt

  Hoe kan het dat er in een rijk land als Nederland zoveel schuldenaren leven? Het verborgen leed dat schuld oplevert is gevaarlijker dan je denkt, zeker als er ook vooroordelen om de hoek komen kijken. 

  • vr 4 mrt 20:15
   Geannuleerd
  • vr 4 mrt 20:15
   Geannuleerd
 • Beige

  Sheralynn Adriaansz / Likeminds
  wo 16 mrt
  -
  do 17 mrt

  Als je familie wortels in Afrika heeft, ben jij dan ook Afrikaans? En kun je daar dan trots op zijn? Maar waarom eigenlijk? Waarom zou je trots zijn op iets waar je geen invloed op hebt gehad? Zijn wij even trots op onze Nederlandse wortels?

 • Future Citizens

  New Dutch Connections
  vr 25 mrt

  Future Citizens is een theater-netwerkserie met live muziek waarin je nieuwe Nederlanders, hun talenten en dromen ontmoet. Bij Future Citizens wordt een inspirerend verhaal verteld over een vluchteling met een succesvolle carrière, die zijn plek in Nederland gevonden heeft. In de media lees je namelijk weinig over de skills en talenten die mensen hier mee naartoe nemen. 

 • Songs for no one

  Kobe collectief
  do 14 apr

  Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani neemt je in Songs for no one mee in de onzichtbare levens van een jongen en een meisje, wonend in de Islamitische dictatuur van Iran. Op basis van telefoongesprekken maakt Nastaran een beeldende solo performance vol duetten, dialogen, gedichten en songs. Met de stemmen van de twee kinderen in de oeroude Perzische taal is Songs for no one een portret van een verborgen samenleving en wordt getoond wat doorgaans onzichtbaar blijft. Dit concept won de BNG Bank Theaterprijs 2020.

 • Sea of Silence

  Floor Houwink ten Cate
  wo 11 mei