WE LOVE DANCE

Dans zit in ons DNA. Geworteld in Rotterdam, dé internationale dansstad van Nederland, spreken wij de universele en verbindende taal van het lichaam. Een taal die mensen uit alle lagen en culturen met elkaar verenigt, en die uitdrukking geeft aan dat wat wij niet met woorden kunnen zeggen. 

Kom kijken en ontdek ons uitgebreide en diverse dansaanbod. Van modern tot hiphop, van intiem tot expressief, van Rotterdamse smaakmakers tot internationale top. Met choreograaf en artistiek directeur Alida Dors aan het roer, onderscheidt Theater Rotterdam zich met een meerstemmige, veelvormige en interdisciplinaire dansprogrammering. Bij ons zie je choreografen en gezelschappen die vernieuwing opzoeken binnen het genre en kruisbestuivingen aangaan met andere theater- en kunstvormen.

 • My life in Excel

  BITTER SWEET DANCE / LIAT WAYSBORT
  wo 10 jan

  Een moeder hield wegens een juridisch geschil over de zorg voor haar twee kinderen haar leven twee jaar lang bij in een Excel sheet. Een werkelijkheid in hokjes; waargebeurd, maar tegelijkertijd ver weg van de realiteit van haar dagelijkse leven. Hoe verhouden deze kille data zich tot de emotionele, mentale en fysieke herinneringen? 

 • Jungle Book reimagined

  Akram Khan Company
  De Dansweek 2023
  za 10 jun

  "We leven in ongekende en onzekere tijden, niet alleen voor onze soort, maar voor alle soorten op deze planeet. En de wortels van dit vraagstuk liggen bij het feit dat we zijn vergeten dat we verbonden zijn met ons thuis, onze planeet. We wonen er, we maken er gebruik van, we bouwen erop, maar vergeten er ons respect voor terug te geven.” – Akram Khan

 • It takes a Child to raise a Village / football meets dance

  Corpo Máquina Society
  zo 14 mei

  Als kind ben je bezig met het laten ontwaken en vormen van je instinctieve basis - de basis waarop je ratio zich zal ontwikkelen.

 • IRC ONE

  IRC / Shailesh Bahoran
  vr 12 mei
  en
  za 13 mei

  Hiphop georiënteerde dansstijlen zijn niet ontstaan in mooi gedecoreerde balzalen of op zorgvuldig schoongeboende balletvloeren. 

 • Double bill Poernima Gobardhan & Justin de Jager

  Korzo Producties
  wo 19 apr

  Justin de Jager en Poernima Gobardhan nemen het podium over met twee voorstellingen waar je obstakels zult voorkomen en onderzoeken uitgelicht worden door middel van dans.

 • Bach

  Introdans
  za 1 apr

  Sprankelend, verbindend en verstillend. In de voorstelling Bach laten drie choreografen zich op geheel eigen wijze inspireren door het imposante oeuvre van de wereldberoemde componist. 

 • we wear our wheels with pride and slap your streets with color

  Robyn Orlin
  za 25 mrt

  Als kind zag Robyn Orlin zwarte mijnwerkers dansen voor een wit publiek. Een andere praktijk uit het Apartheidstijdperk was minstens even bepalend voor het beeld van de Zuid-Afrikaanse: Zoeloes die rijkelui rondrijden in riksja’s.

 • LAMENTA

  Siamese Cie
  do 16 mrt

  In hun nieuwe creatie, Lamenta, vervolgen de choreografen Koen Augustijnen en Rosalba Torres Guerrero hun gedeeld artistieke parcours waarin ze onderzoeken hoe emotionele ervaringen ook lichamelijk worden beleefd, en hoe dit vertaald kan worden in dans en fysiek theater.

 • Three Studies (for a self portrait)

  Simon Bus / Corpo Máquina Society
  do 9 mrt

  Simon Bus heeft een fascinatie voor ‘het zelfportret’. Zijn activiteiten als breakdancer documenteert hij al vanaf zijn eerste jaren met portretten van zichzelf op video. Voor hem is het een manier van reflectie geworden. Ook zijn interesse in beeldende kunst kijkt hier om de hoek. Daar wordt het zelfportret immers door kunstenaars ingezet om te oefenen en te experimenteren met hun stijl en techniek. 

van 4