Tips van Walther

Over Walther
Over Walther
Walther is hoofd programmering bij Theater Rotterdam. Onze programmeurs kunnen het hele theaterseizoen zo ongeveer dromen. Ze weten precies wat een speelt en welke bijzondere voorstellingen er dit jaar naar op het toneel verschijnen. De ins en outs dus.

Oostpool - Girls & Boys
Actrice Hadewych Minis was een tijdlang niet te zien in toneelstukken, maar met Girls & Boys is ze terug; en hoe. Daria Bukvic regisseert haar in het ijzingwekkende stuk van Dennis Kelly over wraak. De voorstelling over kindermoord komt aan als een mokerslag en stelt scherpe vragen aan onze samenleving. 

Zuidelijk Toneel - Verzwegen Geschiedenis
Een voorstelling met bijles over weggemoffelde hoofdstukken uit de wereldgeschiedenis. Karin Amatmoekrim schreef voor De Correspondent de verhalen, Lisette Ma Neza bewerkt ze voor theater.Een middag vol verhalen, spoken word, hiphop en muziek. Uitgesproken door acteurs en muzikanten o.a. uit de stal van Top Notch. Rode draad door deze avond is de angst die optreedt als we de Ander tegenkomen. Waarom maken we iemand tot een ander? 

Nationale Theater - Leedvermaak
Regisseur Eric De Vroedt maakte eerder al naam met marathonvoorstellingen als The Nation en De Eeuw van mijn moeder. Dit keer staat het werk van Judith Herzberg centraal. In ruim vierenhalf uur theater volgen we drie generaties familie.

"De Leedvermaak trilogie gaat over groot en klein menselijk leed, met daaronder steeds de verleiding te zwijgen en weg te kijken. Herzberg heeft dit meesterlijk geschreven in schijnbaar luchtige, tintelende dialogen."

NTGent - Red
Op 22 maart 2016 vallen er 35 doden en 340 gewonden bij bomaanslagen in Brussel en Zaventem. De daders waren teruggekeerde Syriëstrijders, verbonden aan terreurgroep IS. Ze gebruikten spijkerbommen om zo veel mogelijk slachtoffers te maken. Uit medeleven werden de Brandenburger Tor in Berlijn en het Paleis op de Dam in Amsterdam tijdelijk in de Belgische driekleur gehuld. Waarom werden de meeste IS-strijders gerekruteerd in Brussel? Is Brussel werkelijk een ‘hellhole’, zoals de Amerikaanse president Trump beweerde? Of zijn er diepere vragen over de samenleving te stellen.

 • Cliënt E. Busken

  ITA
  vr 25 feb
  -
  za 26 feb

  E. Busken raakt steeds meer regie over zijn leven kwijt. Hij heeft alleen zijn gedachten en de taal nog om zich te verzetten tegen de vergetelheid. Jeroen Brouwers schreef een monument van taal voor de laatste levensfase. 

 • Verzwegen Geschiedenis

  Het Zuidelijk Toneel i.s.m. The Black Archives, Top Notch en De Correspondent
  zo 27 feb

  Een eclectische avond, theatraal en muzikaal, die morrelt aan onze westerse overtuigingen. Tegengif tegen de angst voor de Ander.

 • SHOW ME THE MONEY

  Sadettin K
  vr 4 mrt

  Hoe kan het dat er in een rijk land als Nederland zoveel schuldenaren leven? Het verborgen leed dat schuld oplevert is gevaarlijker dan je denkt, zeker als er ook vooroordelen om de hoek komen kijken. 

  • vr 4 mrt 20:15
   Geannuleerd
  • vr 4 mrt 20:15
   Geannuleerd
 • Songs for no one

  Kobe collectief
  do 14 apr

  Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani neemt je in Songs for no one mee in de onzichtbare levens van een jongen en een meisje, wonend in de Islamitische dictatuur van Iran. Op basis van telefoongesprekken maakt Nastaran een beeldende solo performance vol duetten, dialogen, gedichten en songs. Met de stemmen van de twee kinderen in de oeroude Perzische taal is Songs for no one een portret van een verborgen samenleving en wordt getoond wat doorgaans onzichtbaar blijft. Dit concept won de BNG Bank Theaterprijs 2020.

 • Leedvermaak

  Het Nationale Theater
  zo 17 apr
  -
  ma 18 apr

  Judith Herzbergs familietrilogie Leedvermaak geldt als een hoogtepunt in de Nederlandse theatergeschiedenis. Eric de Vroedt regisseert de drie delen als een marathon, met live muziek en maaltijden tussendoor

 • Red

  NTGent
  wo 11 mei

  Red is het laatste deel van het drieluik over het verdriet van België. Daarin staan de terroritische aanslagen centraal in Brussel, de stad waar de meeste IS-terroristen gerekruteerd werden. 

 • Girls & Boys

  Toneelgroep Oostpool
  vr 9 sep

  Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw (Hadewych Minis) en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het huwelijk af en neemt hun leven een verontrustende wending.