Tips van Katinka

Over Katinka
Over Katinka
Katinka Enkhuizen programmeur met een specialisme in jeugd- en jongerentheater en nieuwe makers. Daarnaast is zij actief als bestuurslid bij onder andere theaterorganisatie WAT WE DOEN en performance-collectief Grande Loge. Zij is ook voorzitter van de VSCD jeugdtheaterjury en adviseerde eerder bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst

NNT/Guy & Roni/MAAS - Zinderella | 10+
Voor het eerst werken deze gezelschappen samen en dat belooft veel goeds! Met een cast van 14 performers geven ze alle ruimte aan dat wat niet “picture perfect” is. Een tegendraads sprookjesbal in regie van Moniek Merkx, met kostuums van het eclectische fashion label Maison the Faux.

Tabea Martin – Forever | 8+
Zwitserse choreograaf Tabea Martin maakt een jeugdvoorstelling over (on)sterfelijkheid. Dat klinkt misschien zwaar, maar Forever is dat bijzonder genoeg niet. Met durf en humor zet Tabea de verbeelding aan. Wat een verademing om - juist in deze tijd - dit onderwerp in een speelse dansperformance te gieten.

Ahilan Ratnamohan - Look On The Bright Side
De Nigeriaanse Etuwe Bright Junior wekt in deze solo sympathie met zijn droom om een voetbalcarrière na te jagen in Europa. Tegelijkertijd zet regisseur Ahilan Ratnamohan de zaken op scherp, want aan wie is succes werkelijk besteed? Op een slimme manier laat hij zien hoe bepalend taal, beeldvorming en culturele context kunnen zijn. Tip: combineer deze voorstelling met Alle Nederlandse woorden die ik niet wiste, ook van Ahilan Ratnamohan.