Tips van Katinka

Over Katinka
Katinka Enkhuizen programmeur met een specialisme in jeugd- en jongerentheater en nieuwe makers. Daarnaast is zij actief als bestuurslid bij onder andere theaterorganisatie WAT WE DOEN en performance-collectief Grande Loge. Zij is ook voorzitter van de VSCD jeugdtheaterjury en adviseerde eerder bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst

16 okt 
Sribi Switi | 4+
Lloyds Company

Choreograaf Lloyd Marengo neemt de jongste bezoeker (en iedereen die zich jong voelt) mee in een droomwereld waar popping, tutting en andere dansstijlen uit de hiphop samenkomen. Ik vind het supertof dat hij jonge kinderen op een toegankelijke manier laat kennismaken met deze dansvormen en dat ook nog eens met twee topdansers uit de scene: Hassani Le Couvreur en Neha Akhtar. En hoewel de titel anders doet vermoeden, weet ik zeker dat je niet in slaap valt bij de beats van Ruud van Schaik. Op 16 oktober gaat de voorstelling bij ons in première!

17 dec 
Een leuk avondje uit | 8+
Theater Artemis 

De nieuwe grote zaalvoorstelling van regisseur Jetse Batelaan zal ongetwijfeld de theaterregels weer bevragen, opschudden en overboord gooien. Ditmaal doet hij dat in de vorm van een musical, maar dan één zonder glitter & glamour. Wel met alle ruimte voor de ongemakken des levens en met muziek van de Rotterdamse Keimpe de Jong. Ik ben heel benieuwd wat we te horen en te zien gaan krijgen in deze familievoorstelling.

3-4 maart 
D̶A̶R̶K̶MATTER
Cherish Menzo / Frascati Producties / GRIP i.s.m. De Coproducers

Cherish Menzo is een performer en maker die mij intrigeert vanwege haar sterke stage presence en uitgesproken visie op dans. Haar werk gaat voorbij de stereotypes van gender en het zwarte lichaam en is een oprecht onderzoek naar een nieuwe bewegingstaal. In DARKMATTER creëert zij samen met multidisciplinair kunstenaar Camilo Mejía Cortés een universum waar je helemaal in meegezogen wordt. Het breekt alles open, gooit je in het diepe en laat je een alternatieve toekomst zien.

7-8 sep 
Angry Young Men
WAT WE DOEN

Angry Young Men gaat over jongeren die een delict hebben gepleegd, maar tegelijkertijd ook gewoon hun dromen willen waarmaken en behoefte hebben aan veiligheid. Wie beschermt ons tegen dit soort jongeren en wie beschermt henzelf? WAT WE DOEN weet dergelijke maatschappelijke kwesties altijd op een innemende manier te vertalen naar artistieke projecten op lokaal en nationaal niveau. Onlangs kreeg ik een voorproefje van de tekst uit deze voorstelling, geschreven door Rotterdamse rapper Winne, en dat smaakte naar meer. Gelukkig is Angry Young Men, in regie van Floris van Delft, aankomende september al bij ons te zien in de kleine zaal.

 

 • It takes a Child to raise a Village / football meets dance

  Corpo Máquina Society
  zo 14 mei

  Als kind ben je bezig met het laten ontwaken en vormen van je instinctieve basis - de basis waarop je ratio zich zal ontwikkelen.

 • Geen oog dicht | 8+

  Studio Figur / STIP theaterproducties
  zo 5 mrt

  Kom mee op avontuur in een dromerig sprookje

 • Antropoceen, de musical

  Club Gewalt
  wo 1 mrt
  en
  do 2 mrt

  Club Gewalt goes musical. Waarom? Omdat het nodig is. De groep maakt theater met liedjes en dansjes over een pijnlijke en complexe werkelijkheid.

 • Erik of het klein insectenboek | 8+

  HNTjong / SSBU
  zo 15 jan

  Erik of het klein insectenboek is een geremixte versie van Godfried Bomans’ klassieke kinderboek. Een visuele en muzikale familievoorstelling, waarbij je ogen en oren tekortkomt.

 • Borboletas

  Gery Mendes
  wo 11 jan
  en
  do 12 jan

  Vlindertje vlindertje.
  Leef in het hier en nu een overwinninkje.
  Sterf vandaag reïncarneer ooit vind ik je.
  Bind ik je vast op mijn rug en dan klimmen we

 • Een leuk avondje uit | 8+

  Theater Artemis / hetpaleis / Het Zuidelijk Toneel
  za 17 dec

  In deze voorstelling lopen de emoties hoog op. Verdriet, angst, liefde, schaamte, blijdschap en eenzaamheid krijgen allemaal hun eigen spetterende shownummer. 

 • Knock-Out

  Jakop Ahlbom Company / ISH Dance Collective / DeLaMar Theater
  wo 23 nov

  Deze ode aan de actiefilm was een absolute hit in 2021 en is nu in terug in het theater en dit keer door het hele land te zien! 

 • Sribi Switi | 4+

  Lloyds Company
  zo 16 okt

  In een speelse droomwereld nemen twee hiphopdansers en een beatboxer je mee op een nachtelijke reis naar het land van verbeelding. Een aangename wereld waarin niets is wat het lijkt en waar je dromen werkelijkheid worden. Kleuren, geluid en personages die je alleen in dromenland tegenkomt, veranderen in hetzelfde ritme als de seizoenen. Ze komen tot leven in deze fantasiewereld waarin alles lijkt te zweven. 

 • On All Things Earth

  Nineties Productions
  do 22 sep

  Dwaal mee en verlies jezelf in deze trippende muzikale voorstelling, daal af naar de bodem van de oceaan en reis terug in de tijd. Schiet door de ruimte als een rots en glij geruisloss een wereld binnen waar nieuwe verhalen zicht ontvouwen.

van 2