Tips van Katinka

Over Katinka
Katinka Enkhuizen programmeur met een specialisme in jeugd- en jongerentheater en nieuwe makers. Daarnaast is zij actief als bestuurslid bij onder andere theaterorganisatie WAT WE DOEN en performance-collectief Grande Loge. Zij is ook voorzitter van de VSCD jeugdtheaterjury en adviseerde eerder bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst

16 okt 
Sribi Switi | 4+
Lloyds Company

Choreograaf Lloyd Marengo neemt de jongste bezoeker (en iedereen die zich jong voelt) mee in een droomwereld waar popping, tutting en andere dansstijlen uit de hiphop samenkomen. Ik vind het supertof dat hij jonge kinderen op een toegankelijke manier laat kennismaken met deze dansvormen en dat ook nog eens met twee topdansers uit de scene: Hassani Le Couvreur en Neha Akhtar. En hoewel de titel anders doet vermoeden, weet ik zeker dat je niet in slaap valt bij de beats van Ruud van Schaik. Op 16 oktober gaat de voorstelling bij ons in première!

17 dec 
Een leuk avondje uit | 8+
Theater Artemis 

De nieuwe grote zaalvoorstelling van regisseur Jetse Batelaan zal ongetwijfeld de theaterregels weer bevragen, opschudden en overboord gooien. Ditmaal doet hij dat in de vorm van een musical, maar dan één zonder glitter & glamour. Wel met alle ruimte voor de ongemakken des levens en met muziek van de Rotterdamse Keimpe de Jong. Ik ben heel benieuwd wat we te horen en te zien gaan krijgen in deze familievoorstelling.

3-4 maart 
D̶A̶R̶K̶MATTER
Cherish Menzo / Frascati Producties / GRIP i.s.m. De Coproducers

Cherish Menzo is een performer en maker die mij intrigeert vanwege haar sterke stage presence en uitgesproken visie op dans. Haar werk gaat voorbij de stereotypes van gender en het zwarte lichaam en is een oprecht onderzoek naar een nieuwe bewegingstaal. In DARKMATTER creëert zij samen met multidisciplinair kunstenaar Camilo Mejía Cortés een universum waar je helemaal in meegezogen wordt. Het breekt alles open, gooit je in het diepe en laat je een alternatieve toekomst zien.

7-8 sep 
Angry Young Men
WAT WE DOEN

Angry Young Men gaat over jongeren die een delict hebben gepleegd, maar tegelijkertijd ook gewoon hun dromen willen waarmaken en behoefte hebben aan veiligheid. Wie beschermt ons tegen dit soort jongeren en wie beschermt henzelf? WAT WE DOEN weet dergelijke maatschappelijke kwesties altijd op een innemende manier te vertalen naar artistieke projecten op lokaal en nationaal niveau. Onlangs kreeg ik een voorproefje van de tekst uit deze voorstelling, geschreven door Rotterdamse rapper Winne, en dat smaakte naar meer. Gelukkig is Angry Young Men, in regie van Floris van Delft, aankomende september al bij ons te zien in de kleine zaal.

 

van 2