TR producties 22/23

Meerstemmig, veelvormig en interdisciplinair. De producties van Theater Rotterdam laten zien hoe breed en spannend het spectrum van theater kan zijn.

 • John & Gena

  Theater Rotterdam: Wunderbaum
  vr 28 apr
  -
  do 1 jun

  Gastregisseur Lizzy Timmers maakt bij Wunderbaum een ‘anti-Hollywood-tragikomedie’ geïnspireerd op het Amerikaanse filmechtpaar John Cassavetes en Gena Rowlands. De voorstelling John & Gena gaat op 29 april in première in Theater Rotterdam met Elsie de Brauw, Bert Luppes, Wine Dierickx en Matijs Jansen in de hoofdrollen.

 • Not all is lost

  Theater Rotterdam: Davy Pieters
  wo 22 mrt
  -
  za 13 mei

  Wat betekent het om zorg te dragen? Wat betekent het om gedragen te worden? Waarom zorgen we eigenlijk? 

 • The Story of Travis

  Theater Rotterdam & Well Made Productions
  di 7 mrt
  -
  vr 8 sep

  Theater Rotterdam en Well Made Productions presenteren The Story of Travis, een indrukwekkend familieverhaal over de Amerikaanse Travis die terugkijkt op zijn leven. Hoe is het om als enige hoop van je familie de wereld ingezonden te worden? Regisseur Romana Vrede en een cast van topacteurs waaronder Ruurt De Maesschalck, Jetty Mathurin en Howard Komproe nemen je mee op een reis door het leven van Travis. Deze nieuwe toneeltekst van Esther Duysker is geïnspireerd door de succesvolle Broadway klassieker A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry.

 • De Gabber Opera

  Theater Rotterdam: URLAND
  do 12 jan
  -
  wo 22 feb

  Performancecollectief URLAND scheert de koppen kaal en maakt een hardcore theatertrip die de schouwburg op z’n grondvesten doet trillen. De Rotterdamse tegencultuur uit de jaren ’90 komt het pluche en de kroonluchters ontheiligen in een dreunend, hallucinant Gesamtkunstwerk. 

 • UR

  Theater Rotterdam: URLAND
  do 17 nov

  Performancecollectief URLAND gaat in UR terug naar de Ursprung, de oorsprong, het aller begin. Wat is onze beweegreden om te scheppen? Wat is de reden om te bewegen. Wat is het geheim van de kunst? URLAND doet een poging het Oer-Ene te ontrafelen. Wat ligt er onder de oppervlakte van de mens? Wat maakt ons mens?

 • Primisi

  Theater Rotterdam: Alida Dors
  wo 9 nov
  -
  do 12 jan

  Kunnen we toegeven aan ons verlangen om liefde te geven en te ontvangen? Hoe kunnen we onszelf toestaan om compassie en verbinding te voelen? Hoe kunnen we onze vijanden vergeven – de vijand buiten, maar ook die binnenin onszelf? In Primisi, Surinaams voor “permissie”, vraagt artistiek directeur, theatermaker en choreograaf Alida Dors zeven performers, met elk een eigen vrouwelijke energie, om op onderzoek te gaan.

 • Track: R.I.O.T.

  Theater Rotterdam: Alida Dors
  di 30 aug
  -
  zo 4 sep

  Drie jaar geleden inspireerden onderdrukte stemmen en wereldwijde onrust Alida Dors tot het maken van een nieuwe dance chronicle: R.I.O.T. (Ready In Order To). De voorstelling werd gemaakt tijdens uitdagende omstandigheden, uitgesteld, aangepast naar een unieke livestream die deels buiten zou plaatsvinden en opnieuw uitgesteld door corona. Nu presenteren we R.I.O.T. in trackvorm: een theatrale route waarbij elke ruimte binnen (en buiten) TR Schouwburg een podium kan zijn.

 • Revolutionary Road

  Theater Rotterdam: Erik Whien
  vr 26 mei
  -
  zo 25 jun

  Het jonge echtpaar Frank en April Wheeler is totaal vastgelopen in hun burgerlijke bestaan in de buitenwijk van een grote stad, waar alles draait om voldoen aan het perfecte plaatje. Terwijl ze hun leven steeds meer beginnen te haten, valt hun huwelijk langzaam uit elkaar.

 • Verdriet is het ding met veren

  Theater Rotterdam: Erik Whien
  di 15 nov
  -
  vr 23 dec

  Jacob Derwig en Erik Whien brengen een hartverscheurend boek naar het toneel. 

van 2